NAŠE KÁVA
Jsme jiní, jsme kavárna Chillis
V Chillis Vám vždy podáváme prvotřídní kávu Daniel´s Excellent. Jedná se o směs kvalitních 100% Arabic, jejíž základ tvoří kávy z Etiopie, kterou doprovází kávy z Asie, Jižní a Střední Ameriky. Díky pomalému, speciálnímu způsobu pražení, získává tato směs nezaměnitelnou chuť, kterou ocení především milovníci dobrého espressa. K zákazníkovi se tak dostává tento výjimečný originál, který stojí za to ochutnat.
Dbáme na čerstvost
U nás v kavárně děláme maximum pro to, aby káva, kterou podáváme, byla vždy čerstvá. Z tohoto důvodu jsme zvolili českého výrobce prvotřídní kávy, který nám ji dodává maximálně 7-dní po upražení, kdy je káva již odleželá a připravená na výrobu perfektního espressa. Kávu meleme až těsně před samotnou přípravou na tzv. Fresh mlýnku a připravujeme ji na profesionálním pákovém přístroji, který nám z ní pomůže dostat to nejlepší.
Množství přesně pro Vás
Jednu porci Vám připravujeme ze 7 g čerstvě namleté kávy. Dvojitou porci Vám připravíme z 14 g kávy. Samozřejmostí u nás je konvička s horkou vodou na dolití Vámi požadované velikosti. Rádi Vám s výběrem Vaší vysněné kávy pomůžeme.
FRENCH PRESS
Alternativní způsob přípravy kávy
Aktuální nabídku kávy naleznete v naší kavárně
Ptáte se proč je tato káva jemnější s mírnou kyselinkou? Povíme Vám proč…
Lidé si mylně myslí, že pravá chuť kávy je hořká a proto ji i stále vyžadují. Ovšem není tomu tak. Tato domněnka vznikla historicky díky nedosažitelnosti kvalitních surovin, kdy se do naší země dovážela pouze nekvalitní zelené zrnka, která se pražila „do černa“, aby se zakryla jejich skvrnitost a nedokonalost. Z kávy se tak vytratila veškerá chuť co v ní byla a zůstala pouze hořkost z dlouhého pražení. Nyní je naštěstí situace jiná. Nakupujeme pouze tu nejkvalitnější a nejchutnější arabicu, která roste ve vysokých nadmořských výškách a díky častějším kyselým dešťům získávají zrnka vyšší aciditu. Můžeme tedy říci, že přirozená chuť zelené kávy i před pražením nikdy nebyla hořká, ale kyselá.
A jak je možné, že nyní kyselost zůstává i po pražení a naopak hořkost postrádáte?
Klíčem je doba pražení. Vyndáváme kávová zrna z pražičky o chvilku dříve. Jsou pak světle hnědé barvy a mírná kyselinka zůstává. Jen díky takovému způsobu pražení máte možnost okusit opravdovou chuť kávy, ucítit její ovocné tóny a s každým vypitým šálkem zdokonalovat své chuťové buňky.
KLASICKÉ KÁVY
Všechny druhy káv Vám připravíme také v bezkofeinové variantě nebo s sebou do ruky.
Rozšířili jsme naše kávové speciality o variantu z rostlinného mléka 🙂
Ristretto 7 g 20 ml
Espresso 7 g 30 ml / střední 130 ml / bazén 230 ml
Espresso 14 g 60 ml / 14 g 260 ml
Espresso Macchiato 7 g 60 ml
Cappuccino: 7 g 150 ml / 14 g 300 ml
Flat White: 14 g 180 ml
Latte Macchiato: 7 g 300 ml
EXTRA
Shot kávy 7 g
Porce šlehačky
Konvička s horkou vodou 100 ml
Příchutě do kávy
Smetana / mléko
Rostlinné mléko
NABÍDKA PŘÍCHUTÍ DO KÁVY
Amaretto
Čokoláda
Pistácie
Třešeň
Apple Pie
Kokos
Oříšek
Skořice
Karamel
Perník
Banán
LEDOVÉ KÁVY
Espresso se zmrzlinou 7g
– klasické / střední
– 1 kopeček, šlehačka
Ledové Espresso 7 g / 14g
Ledové Cappuccino
Ledové Latté
Frappé – instantní káva, mléko, led
Frappé se zmrzlinou – 1 kopeček zmrzliny
KÁVY S DESTILÁTY A LIKÉRY
Káva dle výběru + 2 cl alkoholuEspresso / Cappuccino / Latte Macchiato / Espresso se šlehačkou
Chilli chilli
Sv. Patrika Baileys
Ekvádorská tmavá / bílá čokoláda
Záhřebská karemel
Veracruz káva
Toskánská vanilka
Holandská amaretto
Schwarzwaldská višeň
Chiquita banán
Dublin Jameson
Sledujte nás na Facebooku
Děkujeme Vám za Vaši podporu